Oene Akkerman nieuw raadslid van BuitenGewoon Leefbaar

Steenwijkerland - Oene Akkerman gaat de vrijgekomen functie als raadslid voor de coalitiepartij BuitenGewoon Leefbaar in de Gemeente Steenwijkerland vervullen. Akkerman vervangt Jeannette Top, die onlangs genoodzaakt was te stoppen als raadslid wegens gezondheidsredenen.

„Jammer dat Jeannette Top om gezondheidsredenen stopt”, vertelt Akkerman. „Toen de vraag kwam of ik haar plaats in de raad wilde innemen kwam dat best onverwacht. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn eerdere periode in de raad. De rol van wethouder paste me niet, de rol van raadslid past me beter. Alles overwegende, neem ik graag weer plaats in de raad.”

Zeer verheugd

De huidige fractie en het bestuur van BuitenGewoon Leefbaar is zeer verheugd dat Oene weer in de raad wil plaatsnemen. „Er volgen nog lastige onderwerpen en te nemen besluiten in de raad de komende tijd. Het is fijn dat Oene met zijn ervaring en dossierkennis de fractie weer compleet maakt”, laat de fractie weten.

In de raadsvergadering van 15 december wordt er afscheid genomen van Jeannette Top en wordt Oene Akkerman als nieuw raadslid beëdigd.