Brand in de camper van Sint

Vollenhove - Vrijdagochtend kwam Sinterklaas op OBS de Voorpoort in Vollenhove. Althans, dat was de bedoeling. Via de livestream van de Facebook pagina van de school zag iedereen de Sint en zijn pieten vrolijk liedjes meezingen in de camper.

Tot de camperpiet ineens in paniek raakte en de camper aan de kant zette. Wat bleek.. er kwam rook uit de moterkap. Sinterklaas schakelde de hulp in van de juffen. Deze juffen zijn snel naar garage Winters gereden. Gelukkig was de camper er al bijna en hoefden ze nog maar een klein stukje te duwen. De monteur zag dat er een leiding los was geschoten en dat dat de rook veroorzaakt had. Deze konden ze snel vervangen en Sint kon zijn weg vervolgen naar de Voorpoort. Op school werd vervolgens een leuk feest gevierd.

De gehele intocht was live te volgen via Facebook. Hier kan het ook teruggekeken worden. ‘We hadden dit zo georganiseerd omdat wij i.v.m. corona geen ouders/opa's/oma's op het schoolplein mogen ontvangen’, aldus Sanne Mol van de Voorpoort. ‘Wij zijn "live" gegaan, zodat iedereen toch mee kon kijken. En het was een groot succes’.