Slechts twee muzikanten blazen op oudejaarsavond van de Steenwijker toren

Steenwijk - Het is een traditie van 105 jaar: muzikanten van Crescendo blazen op oudejaarsavond van de Steenwijker toren. Dit jaar gaan twee muzikanten naar de trans, Wout de Vries en Johan Wagteveld.

In voorgaande jaren ging een groepje van 5 tot 10 muzikanten naar de trans, maar dat is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan. „Twee personen is maximaal en we houden anderhalve meter afstand van elkaar”, zegt Wout de Vries.

Traditie

Hijzelf gaat voor de 49ste keer naar boven, Johan voor de 51ste keer. „Samen dus 100 jaar. Het hoort bij onze oudejaarsavond, een mooie traditie. En dit jaar krijgen we geen vuurpijlen om onze oren. Ondanks dat we met z’n tweeën zijn, zijn we dit jaar beter te horen omdat er geen vuurwerk wordt afgeschoten. We gaan dus extra ons best doen.”

Om 23.25 uur blaast het duo het vaste repertoire: ‘Dankt, dankt nu allen God’, ‘De Heer is mijn Herder’ en ‘Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen’. Vanaf drie kanten: richting Steenwijkerdiep, richting de Markt en richting de Oostermeenthe.