Aangepast oefenprogramma: DOS’46 - LDODK gaat niet door

Nijeveen - In verband met de mogelijke start van de Korfbal League op zaterdag 16 januari 2021 heeft het KNKV een oefenprogramma vastgesteld voor de teams op dit hoogste korfbalniveau. De oefenwedstrijd tussen de noordelijke teams DOS’46 en LDODK, gepland op komende zaterdag, is echter geannuleerd.

Binnen de selectie van DOS’46 is een aantal spelers in de afgelopen periode positief getest. Dit is niet te herleiden naar een trainingssituatie. Tevens is er een aantal blessures en heeft de Nijeveense selectie de laatste periode niet getraind; de laatste gezamenlijke training was op 19 december.

Uit preventief oogpunt heeft het bestuur van DOS’46 ervoor gekozen de oefenwedstrijden te annuleren en de hoofdmacht op een juiste wijze te laten toewerken naar de start van de Korfbal League.

Protocol

Voor de trainingen en wedstrijden geldt een strikt protocol, dat is opgesteld onder aansturing van NOC*NSF. Dit protocol schrijft voor dat er proactief wordt getest. De trainingen van de selectie van DOS’46 vinden in deze periode dus wel plaats in sporthal De Eendracht en de Multiselect Airdome.

Intussen wacht het bestuur van DOS’46 op een definitief bericht van het KNKV over de daadwerkelijke start van de zaalcompetitie in de Korfbal League én die van de Reserve Korfbal League.