Erna Broekema als eerste Isala-medewerker gevaccineerd: ‘Laat maar komen die prik!’

Zwolle - Woensdag 6 januari kregen de eerste Isala-medewerkers het vaccin van BioNtech/Pfizer tegen COVID-19 toegediend. Verschillende ziekenhuizen startten woensdag met vaccineren, zo ook Isala.

Een selecte groep zorgmedewerkers van Isala in de acute zorg kreeg op woensdag als eerste het vaccin toegediend. Gisteren (donderdag) werden andere zorgmedewerkers ingeënt, die directe COVID-zorg verlenen op de IC, SEH, Eerste Hart Long Hulp en/of langdurig werkzaam zijn op de COVID-afdeling. In totaal krijgt de ROAZ-regio (ROAZ: regionaal overleg acute zorg) waar Isala bij hoort 2100 vaccins. Deze worden verdeeld over de ziekenhuizen in de regio.

Ambulancemedewerkers

Naast de medewerkers en artsen op de IC, SEH en de COVID-afdelingen, krijgen ook ambulancemedewerkers en medewerkers van de COVID-helikopter een vaccin. Volgens de laatste planning van de overheid komen de overige medewerkers in het ziekenhuis vanaf het tweede kwartaal in aanmerking voor een vaccinatie.

‘Veilig werken’

SEH-verpleegkundige Erna Broekema was de eerste medewerker die de vaccinatie kreeg. „Toen ik hoorde dat ik in aanmerking kwam voor deze prik dacht ik, laat maar komen! Hoe eerder hoe beter. Voor mijn werk op de SEH heb ik veel te maken met COVID-patiënten. Mensen die heel benauwd of ziek binnen komen. Ik wil mijn werk zo veilig mogelijk kunnen doen. Goed om jezelf en anderen met dit vaccin te kunnen beschermen”.