Gratis groentezaad voor scholen en kinderopvang uit Steenwijkerland

Steenwijk - Scholen en kinderopvangorganisaties uit Steenwijkerland kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot woensdag 27 januari.

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Geïnteresseerde scholen en kinderopvangorganisaties kunnen zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Eetbaar groen op schoolplein

Wil een school of kinderopvang méér doen met eetbaar groen op het schoolplein, zoals frambozenstruiken, een appelboom of misschien wel een complete moestuin? De adviseurs Eetbaar Groen kunnen kosteloos een advies op maat geven aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen. Meer informatie: www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden.

De moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kinderen en jongeren te leren gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).