Coronaproof Snertactie d’Olde Veste kent historisch resultaat

Steenwijk - De snertactie van VV d’Olde Veste is een enorm succes geworden met een historisch resultaat. De nettowinst bedraagt ruim € 7.500,00.

De snertcommissie heeft in oktober 2020 verschillende alternatieven voor de traditionele snertactie besproken. De actie brengt elk jaar veel geld in het laatje voor de vereniging.

Elke euro voor de vereniging in deze tijden van onzekerheid. „De schouders eronder zetten en het beste ervan hopen, dan kan het resultaat ook nooit tegenvallen”, aldus de snertcommissie.

Niet langs de huizen

Dus ging de snertactie gewoon door, alleen een beetje anders dan anders. Normaal gesproken wordt de snert huis-aan-huis verkocht. De zaterdagclub ging jaren lang met een paar honderd vrijwilligers op pad om een grote hoeveelheid snert en rookworsten aan de man te brengen. De leden hebben vorige maand zoveel mogelijk bestellingen ‘binnengehaald’ en konden die afgelopen zaterdag met de auto ophalen bij de club. Vervolgens hingen ze de tasjes met snert en worst bij de mensen thuis buiten aan de voordeur. Alles werd door diverse vrijwilligers in goede banen geleid, zodat de drukte bij de vereniging goed gespreid werd. De snert vond niet alleen gretig aftrek in Steenwijk zelf, maar ook daarbuiten.

Jong en oud deed mee

„Het is mooi om te zien dat jong en oud een bijdrage voor onze vereniging heeft geleverd. De jongste deelnemer was 6-jarige Fenn Otten (JO8-1) en de oudste deelnemer was 88-jarige Tina van der Ploeg, een leeftijdsverschil dat zelfs groter is dan de “leeftijd” van onze vereniging. Binnenkort ontvangen beiden een attentie voor hun deelname”.

Beloning voor best verkopende teams 

De top 3 van de best verkopende teams wordt beloond voor hun bijdrage. Hierbij is gekeken naar het aantal teamleden en de verkoopcijfers. Het best verkopende team is Senioren 4, gevolgd door Senioren 1 en Senioren 3. Deze elftallen ontvangen hiervoor de tegoedbonnen (alleen besteedbaar in de kantine). Ook de best verkopende jeugdteams worden beloond. Dit zijn JO17-1, gevolgd door JO19-1 en JO10-1. Deze elftallen ontvangen eveneens tegoedbonnen.

De volgende (43ste Snertactie) staat gepland voor 8 januari 2022.