Elf ontwerpers willen tunnel Vollenhove verfraaien

Vollenhove - In november heeft Belangenvereniging Vollenhove Stad (BVVS) een oproep geplaatst om met ideeën te komen om de tunnel bij het zwembad in Vollenhove te verfraaien. Aan deze oproep is goed gehoor gegeven: er hebben zich elf personen gemeld die graag het informatiepakket willen ontvangen en op basis daarvan aan de gang willen gaan met een ontwerp.

Er zitten veel ontwerpers uit Vollenhove tussen van allerlei leeftijden. Belangenvereniging Vollenhove Stad is hard bezig om te kijken hoe de leden betrokken kunnen worden bij het bepalen van het uiteindelijk uit te voeren ontwerp. „Gezien de nu gelden maatregelen kunnen wij geen bijeenkomst organiseren waarop onze leden hun mening kunnen geven. Toch vinden wij hun mening belangrijk. Als wij meer weten over hoe we dit aan gaan pakken, laten we dat weten”, aldus BVVS in de nieuwsbrief.

Renovatie

De fietstunnel onder de Flevoweg wordt dit jaar gerenoveerd. „Het lijkt ons mooi wanneer de binnenkant van de tunnel voorzien wordt van een pakkende en passende aankleding met een link naar Vollenhove (oud/nieuw)”, liet liet het bestuur van BVVS eerder weten.

Het doel is om de gehele tunnel, dus ook de afwerking van de bestrating, in verband met elkaar te brengen. De binnenkant is momenteel bekliederd met graffiti en dat is veel inwoners al geruime tijd een doorn in het oog.