Rick Rakké helpt thuiswerkenden met vitaler worden

Steenwijjk - Door het vele thuiswerken gaat de fysieke en mentale gezondheid van veel mensen achteruit. De 18-jarige Rick Rakké uit Steenwijk wil ze helpen weer vitaal te worden, zodat ze gezonder zijn en meer energie hebben.

De tweedejaars student sportkunde is daarom gestart met zijn bedrijf RiVit. „Je hoort om je heen, zoals van ouders van vrienden, die minder vitaal worden doordat ze meer thuiswerken. Ik heb veel artikelen gelezen over dit verband. Het bewegingsniveau neemt af en de welbekende coronakilo’s nemen toe”, vertelt Rick.

De student biedt een pakket aan, zodat de vitaliteit weer toeneemt. „Vitaliteit is energie hebben om te leven. Deze energie ontstaat door zowel fysiek als mentaal gezond te zijn. Het doel van het pakket is om een vitale levensstijl te krijgen waarin je fysiek en mentaal gezond bent. Dat je zo energie krijft om je leven te leiden. Om deze levensstijl te behouden, wil je dat deze manier van leven een gewoonte wordt.”

„Maar een gewoonte aanleren duurt gemiddeld 66 dagen. Het pakket, dat ik aanbied, gaat dus ook over een periode van 10 weken om leven vitaal te gaan maken”, licht Rick toe.

Na een kennismakingsgesprek volgt een adviesgesprek en Rick maakt een op maat gemaakt beweegschema. Ook geeft hij persoonsgebonden voedings- en ontspanningsadviezen. Om een vinger aan de pols te houden zijn er meerdere coachingsgesprekken. „Door de coronamaatregelen zal veel online gaan, zoals videobellen. Maar ik heb bij mijn ouders thuis voldoende ruimte om mensen fysiek te ontvangen, met inachtneming van coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand.”

Voor meer informatie www.rivitsteenwijk.nl