Extra onderzoek nodig in koolmonoxidevergiftigingszaak

Meppel - De rechtszaak tegen de installatiebedrijven Loodsluis en Rendo, die worden verdacht van dood door schuld van een jong stel uit Doezum, is vanochtend voor onbepaalde tijd aangehouden.

In een flat aan de Thorbeckelaan in Meppel kwamen op Eerste Kerstdag 2010 een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw om het leven door koolmonoxidevergiftiging.

De koolmonoxide kwam vrij door een combinatie van een verkeerd afgestelde cv-ketel en een ondeugdelijke installatie van de rookgasafvoer. Het ene bedrijf heeft de rookgasafvoer aangelegd en het andere bedrijf had dat moeten controleren. De firma's uit Genemuiden en Steenwijk wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Het strafrechtelijk onderzoek riep volgens de verdediging zoveel vragen op, dat die de rechtbank verzocht een second opinion uit te laten voeren. Dit verzoek werd door de rechtbank ingewilligd.

De onderzoeksrechter wijst een onafhankelijk onderzoeksbureau aan om dit onderzoek uit te voeren. Ook worden zeven medewerkers van de installatiebedrijven nogmaals gehoord over hun renovatiewerkzaamheden in 2009 en 2010.