Tandtechnici bijten elkaar over naam

Steenwijk - Tandtechniek Steenwiek lijkt te veel op Tandtechniek Steenwijk en daarom dreigde laatstgenoemde naar de rechter te stappen.

De tandtechnici Johan Westerhuis en Hans Pijffers willen geen slechte start en kiezen deze week een andere naam voor hun nieuwe bedrijf aan het Stationsplein.

In zijn nieuwsbrief meldde Tandtechniek Steenwijk over de dreigende rechtzaak tegen het nieuwe bedrijf dat zich heeft gevestigd in het voormalige Werkpleinpand bij het station. 'Tandtechniek Steenwijk stelt Pijffers & Westerhuis ultimatum', kopt de nieuwsbrief.

'Onlangs heeft zich een nieuw tandtechnisch laboratorium in Steenwijk gevestigd wat wij in principe een goede ontwikkeling vinden, ware het niet dat de beide heren het nodig vonden om onze handelsnaam te gaan gebruiken (maar dan uitgesproken in het dialect) en een logo dat als twee druppels water lijkt op dat van Mondhygiënepraktijk Steenwijkerland. Volgens de Kamer van Koophandel waren de beide heren ook door hen al gewaarschuwd dat de naam die ze kozen te veel gelijkenis had met een bestaande handelsnaam van een bestaand bedrijf. Het gebruiken van andermans handelsnaam is zeer duidelijk een grens overschrijden. Ze krijgen nu tot volgende week de tijd om alsnog de naam te veranderen, anders zullen wij ons genoodzaakt zien om hen hiertoe te dwingen middels een kortgeding procedure.'

Dit valt ons rauw op ons dak', is de reactie van Hans Pijffers. 'Het klopt niet dat de Kamer van Koophandel ons heeft gewaarschuwd voor onze naam. Had ze dat maar gedaan. Probleem is dat Tandtechniek Steenwijk deze naam als domeinnaam heeft vastgelegd. Maar haar handelsnaam is Tandzorg Steenwijk. Dus dachten wij dat we ons best Tandtechniek Steenwiek konden noemen. Maar we willen niet meteen een valse start maken in Steenwijk en daarom gaan we nu een andere naam bedenken. Deze week willen we al starten met ons bedrijf.'