Verdachten drugslab Onna bijna voor rechter

Onna - Het viertal dat op 20 november werd aangehouden in een boerderijwoning in het dorpje Onna waar een cocaïnewasserij werd aangetroffen, moet zich op 12 maart voor de Zwolse rechtbank verantwoorden. Dat bleek woensdag op een tussentijdse zitting.

De verdachten, drie Colombianen en een man uit Lelystad, worden verdacht van de handel in harddrugs. In de woning werd ruim 19 kilo cocaïne aangetroffen. De politie was in actie gekomen na diverse meldingen over verdachte situaties rondom de woning.

In het drugslaboratorium aan de Paralellweg, een zogenoemde cocaïnewasserij werd de cocaïne teruggewonnen uit de vloeistof waarin ze werd gesmokkeld. Na dit proces kon de drugs op de markt worden gebracht. De politie schakelde bij de inval onder meer hulp in van de brandweer omdat een chemische lucht bij de boerderij was geconstateerd.

De leegstaande woning in Onna haalde eerder ook al het nieuws. Jaren terug werd er een grote drugsvangst gedaan. Ondergrondse containers bleken een enorme hoeveelheid hennep te verbergen.