Rechtbank heropent zaak drugslab Onna

Onna - De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag geen uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een 47-jarige Lelystedeling die betrokken zou zijn geweest bij een drugslab in Onna. Ze heropende het onderzoek, omdat ze het nu niet volledig acht.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 3,5 jaar geëist tegen de Lelystedeling. De man werd samen met drie Colombianen aangehouden in een boerderijwoning in het dorpje Onna, waar een cocaïnewasserij bleek te zijn gevestigd.

In het drugslaboratorium kon cocaïne terug worden gewonnen uit de vloeistof waarin ze was gesmokkeld. Na dit proces kon de drugs op de markt worden gebracht. De politie kwam op 20 november in actie na diverse meldingen van een buurman over verdachte situaties rondom de vakantiewoning.

De Lelystedeling verklaarde dinsdag dat hij niet op de hoogte was dat in de woning cocaïne werd geproduceerd. Hij zou in de veronderstelling zijn geweest dat chemische middelen die hij leverde bestemd waren voor de illegale parfumindustrie.

De strafzaak tegen de Colombianen werd eerder al aangehouden, omdat de verdediging stelde dat nog informatie ontbrak in hun dossier.