Advocaat Ehsan M. wil getuigen horen

Meppel - De zaak tegen Ehsan M. (22) uit Meppel die ervan wordt verdacht in zijn woonplaats de 88-jarige Jannie de Kruys-Deen te hebben vermoord, wordt op 31 mei door de rechtbank in Assen behandeld.

De advocaat van M. wil eerst nog twee getuigen horen. Ook wil ze een fiets laten onderzoeken die in 2009 door de politie in beslag werd genomen.

Vanochtend bogen de rechters in Assen zich voor het eerst over de zaak. Omdat niet alle onderzoeksrapporten binnen waren en twee getuigen nog moeten worden gehoord, werd de zaak aangehouden. Bovendien kregen de rechtbank en de verdediging afgelopen dinsdag pas het volledige dossier onder ogen.

De Kruys-Deen werd in juni 2009 om het leven gebracht in haar kamer in het verzorgingstehuis ABC. Ze werd deels ontkleed en met tape vastgebonden aangetroffen.

De Meppeler werd in januari aangehouden na een DNA-match. De man moest eind vorig jaar DNA afstaan, nadat hij twee agenten had mishandeld. Het gevonden DNA-materiaal op de tape komt overeen met het DNA van M. De man ontkent in alle toonaarden. (ADP)