Dicky Woodstock plaatst extra tent

Steenwijkerwold - Op het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold staan dit jaar geen drie, maar vier tenten. De organisatie heeft veertig bands weten te strikken en daarom is een extra tent noodzakelijk.

Vaste bezoekers komen dit jaar een oude bekende tegen: Armand. Hij was de eerste bekende artiest die vijfentwintig jaar geleden optrad op het eerste Dicky Woodstock Festival, toen nog in de Baarse Vrijstaat. Pa Kranendonk wilde in zijn café in Tuk geen wietgedoe. ‘Geen blow, geen show’, antwoordde toen Armand. Daarom werd het feest in een weiland gehouden.

Een kwart eeuw later, op 1 augustus 2013, is protestzanger Armand opnieuw te gast op dit festival, dat dan op het festivalterrein in Steenwijkerwold z’n vijfde lustrum viert.

Burgemeester Marja van der Tas opent op donderdag 1 augustus het jubileum. Op de openingsavond zijn dan onder andere Armand en Normaal te zien. Natuurlijk ontbreekt ook Mannenkoor Karrespoor niet. Op vrijdag is het Roze Vrijdag met onder andere Ali B en de Kouwe Makkers. Op zaterdag komen Fragment, Bogey & The Longhorn.