Café de Rechter en verzekering woensdag naar rechtbank

Steenwijk - De eigenaren van het bijna geheel afgebrande grand café De Rechter aan de Markt in Steenwijk hebben verzekeringsmaatschappij ASR voor de rechter gesleept. Het kort geding dient op 29 mei.

Er is een geschil met verzekeringsmaatschappij ASR om de frituurclausule.

Op woensdagmorgen 27 februari vloog het monumentale horecapand De Rechter in brand. De uitbaters Sander Fortunati en Henk Smit hadden niet verwacht dat er een rechtzaak zou komen over de dekking van de brandschade. ‘We zijn daar nooit van uitgegaan en hebben er nooit één slapeloze nacht over  gehad.’

Daar waar achter de schermen hard gewerkt wordt aan de plannen voor wederopbouw van ‘de huiskamer van Steenwijk’, gaat De Rechter in juridisch gevecht met zijn verzekeraar ASR. ‘Nadat we op 27 februari, de dag van de brand, met zo’n beetje de gehele Rechter ploeg bij elkaar zaten in het Kermis- en Circusmuseum, hebben we nog de uitspraak gedaan dat we in ieder geval goed verzekerd zijn en ons waarschijnlijk daarover geen zorgen hoeven te maken’, laten Smit en Fortunati verontwaardigd weten.

‘Na een week kwamen voor ons de slapeloze nachten, ongelooflijk. We kregen een afwijzing van elke dekking. In eerste instantie zonder opgaaf van reden, in een later stadium als reden ‘het niet voldoen aan de voorwaarden in de frituurclausule van de polis’. We hebben nooit begrepen dat de wereld zo in elkaar steekt.’

Met advocaat Mr. Yorick Boendermaker van De Haan Advocaten & Notarissen uit Zwolle aan hun zijde staan Smit en Fortunati op 29 mei in de rechtbank Midden Nederland in Utrecht in een kort geding tegenover verzekeringsmaatschappij ASR.