Stuur ons uw foto's van de Avondvierdaagse

Steenwijk - De Avondvierdaagse van Steenwijk beleeft dit jaar de diamanteneditie. Het wandelfestijn begint vanavond en gaat door tot en met donderdag 6 juni. 'We zijn al vanaf eind vorig jaar met de organisatie bezig', aldus voorzitter Albert Gaal.

Naast de kernen komt het wandellegioen, vanwege deze jubileumeditie, dit jaar ook zoveel mogelijk door de wijken van Steenwijk. Dit jaar komen er ook meer muziekverenigingen en korpsen uit eigen gemeente. Gaal: `Dat heeft te maken met het jubileum, waar we zoveel mogelijk mensen uit eigen gemeente bij willen betrekken. Ook moeten we dit jaar een beetje op de centjes passen vanwege de crisis, maar ook muzikaal hebben we een programma dat klinkt als een klok.'

Deelnemers uit '53 gratis

`En er zijn uiteraard mensen die dit jaar zestig worden of inmiddels al zijn geworden. Mensen geboren in 1953 mogen gratis meedoen aan de avondvierdaagse, omdat ze geboren zijn in het jaar waarin de wandelvierdaagse van Steenwijk van start ging. Er mag een avond worden deelgenomen maar ook alle vier, bij inschrijving moeten mensen wel hun ID-kaart meenemen.'

Inschrijving

De inschrijving voor de 60e Avondvierdaagse van Steenwijk loopt als een trein. 'Het was woensdag een stuk drukker met de voorinschrijving dan vorig jaar’, zo ervaren Anita de Boer en Henny Huisman. Mensen die 20 kilometer willen lopen, moesten zich van tevoren in laten schrijven. Verder kan men zich nog voor de start van de Avondvierdaagse inschrijven bij de kramen op de Markt.

Foto's opsturen

Wie foto's van de Avondvierdaagse maakt, kan deze mailen naar webredactie@boom.nl met als onderwerp 'Avondvierdaagse Steenwijk'. De webredactie plaatst de foto's op deze site, uiteraard met naamsvermelding.