Coffeeshop Alien moet een maand dicht

Steenwijk - Coffeeshop Alien aan de Gasthuisstraat in Steenwijk moet van 1 juli tot 1 augustus 2013 de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Marja van der Tas besloten.

Omdat de coffeeshop herhaaldelijk de regels heeft overtreden, rest de burgemeester geen andere mogelijkheid dan een tijdelijke sluiting van de coffeeshop.

De overtredingen betreffen onder meer het niet houden aan de sluitingstijd en het herhaaldelijk openzetten van de achterdeur/nooddeur van de coffeeshop. In de gedoogbeschikking staan hierover duidelijke regels vermeld. Zo geeft de gedoogbeschikking onder meer aan dat de coffeeshop alleen de voordeur aan de Gasthuisstraat geopend mag hebben.

Voor de overtredingen heeft de coffeeshop begin dit jaar een officiële waarschuwing gekregen. Begin mei werd echter opnieuw een overtreding geconstateerd, waardoor de burgemeester geen andere keus ziet om handhavend op te treden. Dat betekent in dit geval een tijdelijke sluiting van de coffeeshop voor een maand. Hieraan is gekoppeld een dwangsom van 10.000 euro per constatering tot een maximum van 50.000 euro.