Dicky Woodstock zet weerstation op

Steenwijkerwold - Het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold zet op 1, 2 en 3 augustus een eigen weerstation in om de omstandigheden op en rond het terrein nauwlettender in de gaten te houden. Aanleiding is het tragische incident van 2012.

Aanleiding is het tragische incident van vorig jaar toen de hoofdtent instortte als gevolg van een korte, hevige storm. Elf mensen raakten gewond.

'Afgelopen winter hebben we een workshop van Meteo Consult bijgewoond’, zegt bestuurslid Johan Bergsma. ‘Daar kregen we te horen dat een dergelijke bui als op Dicky Woodstock niet te voorspellen valt. Toch willen we als festival steeds verder professionaliseren.’

Bergsma vervolgt: ‘Vanaf de opbouw van het festivalterrein tot en met het afbreken maken wij gebruik van professionele weerdeskundigen, die bijvoorbeeld ook ingezet worden tijdens de Zwarte Cross en Concert at Sea. Tijdens het festival is er op het terrein een computer aanwezig waarop alle actuele weerinformatie is af te lezen. Daarnaast voorzien de weerdeskundigen ons voortdurend van alle benodigde adviezen.’

Naast het opzetten van een weerstation en het inschakelen van externe deskundigen is het totale calamiteitenplan onder de loep genomen en aangescherpt. Dit vernieuwde plan is door de gemeente Steenwijkerland enthousiast ontvangen.