Voor moord veroordeelde Ehsan M. opnieuw voor de rechter

Meppel – De voor de moord op de 88-jarige Jannie de Kruys-Deen tot 10 jaar cel veroordeelde Ehsan M. (22) uit Meppel verschijnt vandaag voor het gerechtsgebouw in Leeuwarden.

De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Dat gebeurt later dit jaar. M. ontkent de hoogbejaarde vrouw te hebben vermoord. Het misdrijf vond plaats op 16 juni 2009 in verzorgingshuis ABC in Meppel. Justitie beschouwt de Meppeler als de dader en ook de rechtbank dacht er zo over.

M. tekende hoger beroep aan tegen het vonnis van tien jaar gevangenisstraf. Ook het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan.

Het OM had een gevangenisstraf van 8 jaar met TBS met dwangverpleging geëist. Het OM is van mening dat gezien de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd, de vastgestelde stoornis van de jeugdige verdachte en het recidiverisico een terbeschikkingstelling met dwangverpleging gerechtvaardigd is.
M. ontkent de vrouw in juni 2009 in haar woning te hebben gekneveld en gedood. Hij vindt de bewijzen waarop deze veroordeling is gebaseerd 'te dun'.

Het levenloze lichaam werd die vroege ochtend in juni door het personeel van het tehuis gevonden. De vrouw had tape op haar mond en haar polsen waren samengebonden. Het onderlichaam was ontkleed. De Meppeler kwam in beeld nadat hij DNA moest afstaan wegens een andere veroordeling.