Geweld tussen politie en uitgaanspubliek

Steenwijk - Bij een vechtpartij is zaterdagnacht een politieagent meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Er werden vijf aanhoudingen verricht.

Rond twee uur zondagmorgen kreeg de politie melding van een vechtpartij tussen twee groepen bij een horecagelegenheid in de Woldpromenade. Twee agenten probeerden de gemoederen te bedaren en de vechtenden te scheiden. Opeens richtte de woede van de beide groepen zich op de beide agenten die ze belaagden waarbij rake klappen vielen. Ook is er met glas naar de politie gegooid.

De agenten vroegen onmiddellijk assistentie en kregen meteen hulp van twee collega's. Later voegden zich nog twee agenten bij hun vier collega's.

De politie hield in totaal vijf mannen aan, een 42-jarige inwoner van Tuk, een 48-jarige man uit Ommen, een 40- en 46-jarige inwoner uit Steenwijk en een 23-jarige man uit Blesdijke. Meer aanhoudingen wordt door de politie niet uitgesloten.

De hele groep vechtenden wordt door de politie op ongeveer twintig man geschat. Een agent raakte licht gewond.

'Onacceptabel', vindt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen. 'De collega's proberen juist de veiligheid te handhaven en dan worden ze belaagd. Dat gaat te ver en dat tolereren we ook niet. Het openbaar ministerie deelt hiervoor tegenwoordig fikse straffen uit.'

De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.