Hersenschudding en gebroken neus voor mishandelde agent

Steenwijk - Een gebroken neus, een hersenschudding, een gescheurde wenkbrauw en dichtgeslagen ogen. Dat heeft de mishandelde agent overgehouden aan een grote uitgaansruzie zaterdagnacht op de Woldpromenade in Steenwijk.

Rond twee uur zondagmorgen kregen twee groepen bij een café in de Woldpromenade ruzie. Politiechef Johan Ekkel: 'Daarbij vielen dusdanige klappen dat er al gewonden vielen. Agenten wilden bemiddelen en de groepen van elkaar scheiden. Opeens richtte de woede zich op de  agenten. De vlam sloeg in de pan toen een amokmaker een bierflesje dwars door de ruit van het café gooide richting een politieagent die wilde ingrijpen.'

De agent werd vervolgens van achteren vastgepakt en van voren werd op hem ingeslagen. Hij werd herhaaldelijk in zijn gezicht gestompt. 'Een andere agente raakte lichtgewond toen ze een fiets in de nek kreeg geworpen', aldus Ekkel.

Een deel van de vechtende groepen ging vervolgens naar een shoarmazaak aan het begin van de Woldpromenade en ook daar ging het mis. De politie hield in totaal vijf mannen aan, een 42-jarige (Tuk), een 48-jarige (Ommen), een 40- en 23-jarige inwoner uit Steenwijk en een 46-jarige (Blesdijke). De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De ruziemakers worden door de politie op ongeveer twintig man geschat. Inmiddels zitten er nog drie verdachten vast.

Woedend

De politie is woedend op de amokmakers die zaterdagnacht voor veel uitgaansgeweld hebben gezorgd en waarbij agenten en burgers gewond raakten. De politie moest pepperspray gebruiken om een woedende groep van zich af te houden.'Ze waren volledig de weg kwijt', aldus Ekkel. 'Onbegrijpelijk dat aan dergelijk dronken mensen nog alcohol wordt geschonken.'