Café-eigenaar De Stunt bijt van zich af na geweldsexplosie

Steenwijk – Béne Jongschaap van café De Stunt vecht het negatieve beeld over zijn horecabedrijf aan na de geweldsexplosie van vorige zaterdagnacht. Daarbij werd een agent in elkaar geslagen. Jongschaap bijt van zich af in een brief aan deze krant.

De exploitant van café De Stunt schrijft dat hij nu wordt gezien als de man die doorschenkt aan dronken mensen die vervolgens een politieagent in elkaar slaan. ‘Die mensen kwamen al dronken uit een andere zaak in Steenwijk. Als er een feestje wordt gevierd bij een groot horecabedrijf en daar worden alle gasten dronken gevoerd, dan zou dat bedrijf een berisping moeten krijgen. En niet een klein café dat plotseling vreemde klanten binnen krijgt. Het was een groep van zo’n twintig personen, van wie een klein deel regelmatig in mijn café komt. Die gedragen zich altijd netjes en heel gezellig.'

'Die gasten stonden ineens binnen. Ik heb alleen aan vier gasten die regelmatig bij mij komen en niet zo dronken waren, een pilsje geschonken. Die hele groep is hooguit tien minuten bij mij binnen geweest toen de zaak al escaleerde’, aldus de caféhouder.

Jongschaap: ‘Wat moet je doen als je als kleine ondernemer alleen een café draait en er komen ineens twintig dronken mensen binnen en jij weigert een pilsje te tappen? Daar doe je op dat moment helemaal niets tegen.
Niet schenken betekent dat ze je hele tent verbouwen.’

De horecaman betreurt - net als iedereen - wat er met de agent is gebeurd. ‘Dat is het werk van idioten. Ik draai nu een paar maanden en heb nooit trammelant gehad. Maar het voelt oneerlijk als je de schuld krijgt van iets waarvoor een ander bedrijf verantwoordelijk is.’