Verdachte moord Erol op vrije voeten

Steenwijk - De 37-jarige Aziz A. uit Steenwijk, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol, is weer op vrije voeten. Volgens zijn advocaat matcht het DNA van de man niet met de gevonden lichaamsdelen van Erol en diens spullen.

A. werd op 20 augustus opgepakt, zat in gevangenhouding en zou in november voor de rechter moeten komen. In september pakte de politie ook nog een 31-jarige man uit Zwartsluis op, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Steenwijker Erol in 2010. Deze verdachte bleek echter niets met de zaak te maken te hebben.

'Pure insinuaties'

Aytekin Taner, de advocaat  van Aziz. A, kreeg een fax van het openbaar ministerie dat zijn cliënt uit Steenwijk woensdag om twaalf uur in vrijheid zou worden gesteld. 'Men had geen concrete bewijzen dat mijn cliënt iets met de moord op Halil Erol te maken heeft. Het enige wat men had was dat een aantal mensen uit Steenwijk met de vinger naar mijn cliënt had gewezen. Die heeft in verband met het onderzoek zijn DNA afgestaan en dat was niet te matchen met de gevonden lichaamsdelen van Erol en ook niet met de spullen die bij die lichaamsdelen waren aangetroffen. En dat is dan ontlastend bewijs.'

Op de vraag of zijn cliënt iets te maken heeft met drugs in relatie tot Erol antwoord Taner: 'Daar is geen enkele aanwijzing voor. Dat zijn pure insinuaties.'

Schade

De advocaat uit Lelystad verwacht binnen drie maanden bericht van justitie te ontvangen dat zijn clïent verdachte af is. 'Dan gaan we kijken wat we doen met de schade die hij heeft opgelopen. Hij wordt nu met de nek aangekeken. Men ziet in hem de verdachte van de moord op Erol. En dat schaadt hem.