Burgemeester laat coffeeshop Alien sluiten

Steenwijk - Coffeeshop Alien aan de Gasthuisstraat in Steenwijk moet per 1 januari 2014 sluiten. Dat heeft burgemeester Marja van der Tas vanmiddag bekendgemaakt.

De burgemeester heeft besloten tot het intrekken van de gedoogbeschikking, omdat de coffeeshop zich niet aan de sluitingstijden houdt en het gebruik van de achterdeur, die alleen als nooddeur mag dienen. De burgemeester heeft tevens bekendgemaakt dat er zo spoedig mogelijk een zoektocht naar nieuwe gegadigden wordt gestart.

Alien van den Ende, de exploitant van de coffeeshop, krijgt tot 13 november de tijd om bezwaar te maken. Mocht de beschikking inderdaad worden ingetrokken, dan moet de coffeeshop per 1 januari 2014 de deuren sluiten.

De coffeeshop moest van 1 juli tot 1 augustus op last van burgemeester Van der Tas de deuren al voor een maand sluiten, omdat de coffeeshop herhaaldelijk de regels overtrad.

Van der Tas betreurt dat zij nu de gedoogbeschikking moet intrekken. 'Er is ruimte voor een coffeeshop in Steenwijk, maar je moet je wel aan de regels houden.'