Ruim 30.000 euro schadevergoeding voor zoon vermoord echtpaar Vis

Vollenhove - Een zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove krijgt een schadevergoeding van ruim 30.000 euro van het Rijk. Dat heeft de rechtbank in Zwolle beslist.

De man werd langer dan drie jaar verdacht van de moord op zijn ouders. Hij zat honderd dagen in voorlopige hechtenis. 

Afgelopen juni verklaarde de rechtbank dat de zoon niet langer verdachte was in de zaak. De man diende een verzoek tot schadevergoeding in bij de rechtbank van 100.000 euro.

Bovengemiddelde schade

De rechtbank wijst in deze zaak een vergoeding toe die drie keer hoger is dan het gebruikelijke bedrag. De rechtbank acht het aannemelijk dat de man in bovengemiddelde mate immateriële schade heeft.

Het bedrag van in totaal 32.744,33 euro bestaat voor 29.579,40 euro aan vergoeding van materiële en immateriële schade die hij leed door de inverzekeringstelling en de voorlopige hechtenis. Het deel van 3.164,93 euro zijn de gemaakte kosten van rechtsbijstand.

Moord echtpaar Vollenhove

De moord op het echtpaar Jurrie en Marrie Vis is nog altijd niet opgelost. Hun lichamen werden op 10 september 2009 gevonden in hun huis in Vollenhove. De 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen.

De zoon werd op 13 april 2010 aangehouden als verdachte van de moord op zijn ouders. Hij heeft zijn betrokkenheid bij dit delict altijd ontkend. Hij werd op 22 juli 2010 na honderd dagen in voorlopige hechtenis in vrijheid gesteld.

Bekijk ook het dossier 'Zaak Vis Vollenhove'