'Spreekverbod' over verhuizing De Korf

Steenwijk - De activiteiten van buurthuis De Korf worden op korte termijn voortgezet in de leegstaande naastgelegen oude Voetelinkschool.

De Korf brandde zaterdagmorgen in alle vroegte grotendeels uit. De schade is enorm. Zoals bekend krijgt het buurthuis komend voorjaar een plaatsje in het nieuwe multifunctioneel centrum De Zuidwester, dat nog in aanbouw is.

Vanmorgen werd er al druk gewerkt in het pand door vrijwilligers die met schoonmaak en inrichting van het pand bezig zijn. Ook medewerkers van schoonmaakbedrijf Kalshoven uit Dalfsen zijn in de Voetelinkschool aan het werk.

'Broodjeaapverhaal'

De vrijwilligers mochten naar eigen zeggen vanmorgen niet met de pers praten, het zou gaan om een spreekverbod dat was opgelegd door wethouder Peter van der Terp. Dat zou ermee te maken hebben dat op het gebied van de benodigde vergunningen nog niet alles gereed was, om al in het pand aan het werk te kunnen. Wethouder Van der Terp reageert met verbazing. ‘Dit is een broodje-aap verhaal. Ik heb niemand een spreekverbod opgelegd, alleen het idee al. Ik heb zelfs niemand hier over gesproken.’

Bekijk foto's van de brand via 'Brand in buurthuis De Korf'