Failliet Speelwerk overgenomen door Doomijn

Regio - Kinderopvangorganisatie Speelwerk is failliet en wordt overgenomen door Doomijn Kinderopvang, onderdeel van Travers in Zwolle. De medewerkers zijn hierover dinsdagavond tijdens een bijeenkomst bij Van der Valk in Wolvega geïnformeerd.

Inmiddels is duidelijk dat de locaties van Speelwerk woensdagmorgen gewoon geopend zullen zijn.

Voor ongeveer 200 medewerkers is ontslag aangevraagd. De andere 250 medewerkers kunnen mee naar de nieuwe organisatie.

Het rommelde al langer binnen de Speelwerk organisatie. Een voorgenomen samenwerking met de peuterspeelzalen in de gemeente Meppel ging op het laatste moment niet door. Daarnaast loopt het aantal ingeschreven kinderen al geruime tijd terug, en heeft de organisatie het ook al langer financieel zwaar.

Sommige vestigingen van Speelwerk worden door Doomijn overgenomen, maar lang niet alle vestigingen worden door Doomijn als 'levensvatbaar' beschouwd.

Speciaal voor ouders die hun kinderen bij Speelwerk hebben ondergebracht, is door Doomijn een vragenlijst met antwoorden opgesteld (klik hier voor bso / kdv / sp)

Doomijn heeft 350 personeelsleden en heeft peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in onder andere Zwolle, Dalfsen, Hattem, Nieuwleusen, Oudleusen, Hulshorst en Harderwijk.

Meer informatie is te vinden op de website van Domijn.