Doomijn neemt vestigingen Speelwerk niet over

Steenwijkerland - De vier locaties in Steenwijkerland van de failliete Speelwerkgroep worden niet overgenomen door Doomijn Kinderopvang.

Volgens Wim Bosch lid van de raad van bestuur van Doomijn zijn deze niet levensvatbaar. Voor ongeveer tweehonderd medewerkers van de Speelwerkgroep is inmiddels ontslag aangevraagd. De andere 250 medewerkers kunnen mee naar de nieuwe organisatie.

Gisteren werd bekend dat de kinderopvangorganisatie failliet is. Een deel van de vestigingen van kinderopvang wordt overgenomen door Doomijn Kinderopvang, onderdeel van Travers in Zwolle. De locaties die niet worden overgenomen, waaronder BeaZo, Dierenrijk en Watervilla in Steenwijk en Spettervilla in Giethoorn, blijven deze maand nog open.

Er wordt de komende weken gezocht naar een doorstart met een lokale partij. 'We kunnen niet garanderen dat dit gaat lukken, maar we hopen dat er alsnog aanvullende werkgelegenheid behouden blijft', zo laat Speelwerk in een persbericht weten.

Wim Bosch van Doomijn Kinderopvang stelt dat Speelwerk in de gemeente Steenwijkerland geen sterke positie had. 'Er zit daar behoorlijk veel concurrentie en dan denk ik met name aan Accrete.' Accrete biedt kinderopvang en basisonderwijs onder een dak. 'De kinderopvangcentra van Speelwerk in Steenwijkerland zijn in onze ogen niet levensvatbaar. Het is niet voor niks dat het Speelwerk niet is gelukt.'

Behalve in Steenwijkerland is ook in de gemeente Stellingwerf de toekomst van een aantal kinderopvangcentra onzeker.

Lees ook:
'Failliet Speelwerk overgenomen door Doomijn'