Doek valt voor Speelhoeve

Scheerwolde - Een paar konijnen en wat mini-ezels herinneren aan de kinderboerderij. Het erf is verlaten. De domeinboerderij is voor een deel leeg. Het doek is gevallen voor de Speelhoeve, onderdeel van de Speelwerk Groep die dinsdag failliet ging.

Beheerder Ralf Smeets blikt terug op mooie zes jaren. 'Die periode had voor mij wel tien jaar langer mogen duren.' Ralf Smeets woont inmiddels met zijn vrouw Fleur in Oldemarkt. De twee kregen al eerder te horen dat De Speelhoeve slachtoffer zou worden van de geplande reorganisatie bij Speelwerk.

Zes jaar geleden betrok het echtpaar Smeets de boerderij aan de Blokzijlseweg die omgebouwd werd tot een waar kinderparadijs. Vooral buiten zijn was belangrijk. Daarvoor werd een groentetuin aangelegd en een kinderboerderij gerealiseerd. 'De dieren hebben we een goed thuis kunnen geven. Er zijn nog een paar konijnen over en zeven mini-ezels. Voor deze laatste zijn wel gegadigden, maar we horen binnenkort van de curator voor welk bedrag ze weg mogen.'

De Speelhoeve was onderdeel van de Speelwerkgroep uit Meppel. De boerderij is van woningbouwcorporatie Woonconcept. Die is nu op zoek naar een nieuwe huurder. De Speelhoeve bood de afgelopen jaren aan honderden kinderen onderdak. Zo gingen kinderen van kinderopvangcentra van Speelwerk er weleens een middagje spelen en werden er voor stichting Heppie vakanties verzorgd.

Bekijk het dossier over het faillissement van Speelwerk via deze link.