Doomijn ziet toekomst in kinderopvang

Meppel – Kinderopvangorganisatie Doomijn wil volledig meewerken aan een definitieve oplossing voor de peuteropvang in Meppel. Dat bevestigt directeur Wim Bosch van Doomijn.

De Zwolse aanbieder van kinderopvang, bso’s en peuteronderwijs sluit niet uit dat zij in de nabije toekomst ook nieuwe buitensschoolse- en kinderopvangprojecten opent in de gemeente Meppel.

Speelwerk Kinderopvang met vestigingen in Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen is begin deze week failliet verklaard. Doomijn neemt een groot aantal vestigingen van Speelwerk per 1 januari 2014 over. Het gaat om kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, tussenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouderopvang.

Doomijn is door de overname meteen de grootste kinderopvangpartij in de gemeente. Ouders die in Meppel gebruik maken van de diensten van (voorheen) Speelwerk werden deze week geconfronteerd met de zoveelste nieuwe en onzekere ontwikkeling. Zij vragen zich bijvoorbeeld af of de vertrouwde pedagogisch medewerksters ook na 1 januari op de opvanglocaties werken. En of de bekende leidsters hun peuters nog zullen overdragen aan de basisschool.

Personeel

Het personeel van de basisscholen werkt voor die ‘warme overdracht’ al jaren goed samen met de medewerksters van de kinderopvang en bso’s van Speelwerk. De basisscholen hopen die samenwerking ook in het nieuwe jaar te kunnen voortzetten. Directeur Bosch van Doomijn stelt de Meppelers gerust: ‘De bestaande vestigingen blijven kinderen de veilige en vertrouwde opvang bieden. Om de continuïteit zoveel als mogelijk te waarborgen, blijven in de meeste gevallen dezelfde pedagogisch medewerksters op de groep staan. Zij zijn de kern van ons bedrijf.’

Peuteropvang

De schoolleiders van de Meppeler basisscholen besloten gisteren de samenwerking met Stichting ASKA voor de peuteropvang tot de zomervakantie 2014 te verlengen. ASKA was bereid om in november het peuterspeelzaalwerk in Meppel voort te zetten, nadat Speelwerk zich om financiële redenen had teruggetrokken uit de harmonisatie van de peuterspeelzalen.

‘De samenwerking met ASKA bevalt uitstekend,’ zegt directeur Suzanne de Wit van Promes (openbaar basisonderwijs). ‘Tot de zomer kopen we vooral ook tijd om de peuteropvang in Meppel in een nieuwe vorm te steken. Dat gaat in samenwerking met alle besturen van het basisonderwijs,’ benadrukt directeur De Wit.