Steenwijk Vestingstad maakt zich klaar voor Dickens

Steenwijk Vestingstad maakt zich klaar voor Dickens Kerst. Vandaag is in de Oosterstraat een begin gemaakt met de ‘vuile was’ buiten te hangen. Morgen worden de overige straten ‘bevuild’.

De was zorgt mede voor de sfeer van Kerst zoals dit gevierd werd aan het eind van de 19e eeuw. Zaterdag 14 december van 15.00 tot 22.00 uur is er volop vertier in de binnenstad van Steenwijk. Het is tevens koopavond, de winkels zijn tot 22.00 uur geopend!

Zo komt er meer beleving in de straten en wordt het evenement steeds spraakmakender.Op de Markt is er een poffertjeskraam, is de scouting aanwezig met een kampvuur en verrijst de Scrooge Dinner Lodge. Ook is er een verhalenverteller en er zijn oude ambachten te zien. In de stad komen de bezoekers een middeleeuwse dorpsgek, viswijven, kruidenvrouwtjes, Scrooge-acteurs, zwervers, kwakzalvers tegen.

Vanaf 15.00 uur is ook de Scrooge Dinner Lodge geopend en vanaf 17.00 uur is het ‘diner’ klaar. In deze prachtig aangeklede pagodetent is allerlei heerlijks te verkrijgen voor de inwendige mens. 

Orca muziektheaterproducties heeft een veiling van (rest-)engelen. 

Ook op het Kerkplein is van alles te beleven. Hier staat een wensboom en er zijn hapjes en warme drankjes. De opbrengst gaat naar vier goede doelen die PKN heeft uitgekozen.

Het Plein der Verlichting in de stijl van Dickens en Verne is op het terrein tussen Scheer en Foppen en de Spijkervetstallen. Er zijn diverse acts, zoals luchtballon, een tijdpoort en een tijdmachine.  Op de Paardenmarkt is een vuurspuwer aanwezig.

Vanaf 15.00  uur is er muziek in de stad. Er is een overdekt muziekpodium op de Markt, maar elders in de stad zijn ook diverse optredens van koren en gezelschappen.  Een aantal koren is ook te horen in de Grote Kerk en Crescendo brengt wederom een kerstverhaal, ditmaal in de Stallen van Spijkervet.