Salise neemt vestigingen Speelwerk over

Steenwijk - ‘Het is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden. Ik ben heel blij met deze kans.’ Salise Bouchhida (37) uit Tuk heeft drie vestigingen van Speelwerk overgenomen.

Vanaf 1 januari gaan Het Dierenrijk en het kinderdagverblijf bij de Beatrixschool, en het kinderdagverblijf Spettervilla in het Kulturhus in Giethoorn verder met Salise als nieuwe directeur van Kinderopvang SpeelThuis. Op 1 januari is de officiële overdracht  van de kinderopvanglocaties van  Kinderopvang SpeelThuis; een feestelijke opening volgt later in januari.

Na het faillissement van Speelwerk was de eerste gedachte van de enthousiaste en bevlogen Salise, die in 2010 werd uitgeroepen tot landelijk Vestigingshoofd van het Jaar: ‘Dit ga ik oppakken.’ Voor de kinderen en de ouders van de opvang op deze drie locaties verandert er niets: het merendeel van de medewerkers (twaalf) blijft gewoon aan het werk. Ook de voorschoolse educatie op de kinderdagverblijven die wordt aangeboden in samenwerking met de peuterspeelzaal blijft gewoon bestaan.

Watervilla

De locatie Watervilla in de Woldmeenthe neemt Salise niet over. Maar ook daar zijn ouders en kinderen blij dat de opvang die ze gewend waren toch blijft bestaan. De meeste kinderen gaan straks naar de opvang in de Beatrixschool en een aantal komt naar de Gagels.’

In haar nieuwe rol als directeur kan Salise haar ideaal verwezenlijken: kwalitatief hoogstaande kinderopvang voor een schappelijke en betaalbare prijs. ‘Communicatie met ouders is heel belangrijk. Ik kan nu zelf opvangpakketten samenstellen en de tarieven bepalen. Veel ouders willen flexibele opvang en ik kan daar nu prima op inspelen.’

Alleen op het Dierenrijk biedt Kinderopvang SpeelThuis buitenschoolse opvang aan; de bso in de Beatrixschool wordt verzorgd  door de school (Stichting Op Kop). In het Kulturhus biedt SpeelThuis kinderopvang voor 0-4-jarigen (de bso is van Op Kop).

Bekijk het dossier over het faillissement van Speelwerk via deze link.