'Heftig wat onze collega is overkomen'

Steenwijk - De overval op de Texaco in Steenwijk heeft een enorme impact op het personeel. Alle collega's zijn woensdagavond bijeen geweest om de bedreigde collega en elkaar te steunen.

Het slachtoffer van de brutale overval was totaal overstuur na het incident en was niet in staat commentaar te geven.  'Het deed voor sommigen denken aan een gelijksoortige overval drie jaar geleden op een benzinepompstation in de regio. Gelukkig is er nu geen wapen gebruikt bij de overval. Er is ons meteen slachtofferhulp aangeboden door de politie en ook onze werkgever biedt alle hulp die er maar gegeven kan worden', vertelde één van de medewerkers van Texaco, die anoniem wil blijven.

Overval drie jaar geleden

De medewerker zegt gelukkig geen angst te hebben in de shop aan de pomp aan de Eesveenseweg te staan. 'Ik weet dat er collega's zijn die dat wel hebben. Dat is verschrikkelijk. Ik voelde en voel mij nog veilig hier. We moeten deze afschuwelijke gebeurtenis de tijd geven om het te verwerken. Als je de beelden van de overval terug ziet, is het allemaal wel heel heftig wat onze collega is overkomen. Bij een andere collega, die drie jaar geleden met een overval werd geconfronteerd, kwam alles weer boven en was weer hulp nodig. De daders weten niet wat ze aanrichten.'

Lees ook:
'UPDATE: Overval op tankstation Texaco in Steenwijk'
'Geld buitgemaakt bij overval Texaco'