ChristenUnie deelt pluimen uit

Steenwijk - ChristenUnie deelde zaterdag 1 maart een pluim uit aan enkele winkeliers die de voedselbank in Steenwijkerland actief ondersteunen.

“We willen met het uitdelen van een pluim onze waardering tonen voor mensen en ondernemers die maatschappelijk betrokken zijn. In dit geval door hun steun aan de voedselbank”, aldus Marcel Scheringa, lijsttrekker van de ChristenUnie in Steenwijkerland. De winkeliers waren enthousiast over het gebaar.

De voedselbank verzorgt voedselpakketten en kleding voor mensen die echt niet meer in staat zijn om zelf rond te komen. De pluimen werden uitgereikt als onderdeel van een, door de ChristenUnie georganiseerde, sponsoractie voor de voedselbank in Steenwijkerland.

Een groep fietsers uit Vollenhove en Sint Jansklooster en een groep hardlopers uit Steenwijk, kwamen om drie uur aan bij de voedselbank. Daar nam Gerrit Vinke, voorzitter van de voedselbank, een cheque van ruim 2431.50 euro in ontvangst en een super pluim voor de medewerkers van de voedselbank.

"Ondanks de beschikbare regelingen, gebeurt het dat sommige mensen door omstandigheden, kortere of langere tijd niet goed rond kunnen komen. Dan is het belangrijk dat er particuliere organisaties zijn, zoals de voedselbank, die ondersteuning kunnen bieden” aldus Marcel Scheringa.

De ChristenUnie wil dat de gemeente de voedselbank financieel blijft steunen door een tegemoetkoming in de huisvestings- en energiekosten. Dat doet de gemeente al, maar dat mag van de ChristenUnie nog wel iets meer, omdat het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank, de afgelopen jaren flink is toegenomen.