Lok, Lassche en Vredenburg met voorkeurstemmen in raad

Steenwijk - Voorkeurstemmen hebben op drie lijsten voor wijzigingen gezorgd. Het gaat om drie mensen die met voorkeursstemmen in de gemeenteraad komen.

Dat betekent dat bij D66 Theo Versteeg plaats moet maken voor Anne Lok. Bij de CPB neemt Ludwig Lassche de plaats in van Joop Stam. Bij het CDA moet Erik Hilbink plaats maken voor Jan Vredenburg.

Anne Lok woont in Giethoorn en werkt als docent bij RSG Tromp Meesters. Zij wil zich de komende vier jaar sterk maken voor onderwijs en jeugdbeleid en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. ‘Leren doe je je hele leven. D66 is de onderwijspartij van Nederland en pleit voor een goede ontwikkeling voor iedereen. Samenwerken, het bundelen van krachten, innovatie en digitalisering spelen hierin een belangrijke rol.’

Ludwig Lassche uit Blokzijl is clientadeviseur Rabobank Meppel-Steenwijkerland en zet zich in voor het leefbaar houden van het stadje Blokzijl d.m.v. het organiseren van evenementen. Hij wil de voorzieningen op peil houden in de kernen en pleit voor woningbouw in de kernen waar sloop heeft plaatsgevonden.

Jan Vredenburg is eigenaar van Foto Jan Vredenburg en woont in Giethoorn. De leefbaarheid van het platteland en de binnenstad van Steenwijk ligt hem na aan het hart. Hij wil zich inzetten voor meer werk voor lokale ondernemers en gratis parkeren.