Extra parkeerplekken voor Sail Giethoorn

Giethoorn - De organisatie van Sail Giethoorn verwacht ongeveer tienduizend bezoekers per dag. Het evenement is van 12 tot en met 15 juni.

Vier dagen lang staat Giethoorn en omgeving in het teken van boten. De afgelopen periode zijn inwoners van Giethoorn en Dwarsgracht geïnformeerd over de plannen.

Passe partout                                                                               

Feike Tibben van de organisatie vertelt dat bezoekers Sail Giethoorn een dag kunnen bezoeken, maar ook een passe partout kunnen aanschaffen. Verder is het ook mogelijk om Sail Giethoorn vanaf het water te beleven. Tijdens de vier dagen worden er gemiddeld tienduizend bezoekers per dag verwacht, verspreid over de dag. Dankzij een samenwerking met de NS heeft Sail Giethoorn een spoordeel actie op kunnen zetten, zo wordt het aantrekkelijker voor bezoekers om met het openbaar vervoer te reizen.

Tachtig procent met de auto

Er wordt rekening mee gehouden dat toch nog zo’n tachtig procent van de bezoekers met de auto komt. De verkeersstromen worden gescheiden. Bezoekers die vanaf het zuiden Giethoorn binnen rijden worden in Giethoorn opgevangen, bezoekers die vanaf het noorden binnen rijden worden over de Kanaaldijk geleid, deze is voor de gelegenheid een eenrichtingsweg. 

Waterresort Bodelaeke heeft een deel van het terrein beschikbaar gesteld voor parkeerplaatsen. Hier kan een groot deel worden opgevangen, zodra deze plekken vol zijn wordt er uitgeweken naar parkerplekken langs de Kanaaldijk aan de kanaalzijde. Door de verkeer- en parkeerstromen te scheiden blijft de Beulakerweg vrij voor doorgaand verkeer. Wanneer de animo groter is dan verwacht wordt ook parkeergelegenheid bij Tuk ingezet. Bezoekers gaan dan vanuit Tuk met pendelbussen naar Giethoorn. Er worden geen wegen afgesloten. Wel komen er parkeerverboden.