Ondernemers spannen zich in voor Sail Giethoorn

Giethoorn - De ambassadeurs van Sail Giethoorn zijn vorige week bij elkaar gekomen om hun plannen voor de ontvangst van de schepen in hun dorp of stad aan elkaar uit de doeken te doen.

Inmiddels is er een groot aantal ondernemers en organisaties betrokken bij het inkleuren van Sail Giethoorn. Tal van ondernemers in de vrijetijdssector uit de regio Waterreijk zoals; B&B’s, restaurants, bootverhuur en rondvaart bedrijven, hotels en campings, Vestingstad Steenwijk, Sport Vereniging Giethoorn Samen Eén, Zeilvereniging ‘t Wiede, Watersport verenigingen, Reddingsbrigade, dienstverlenende bedrijven en vele anderen zijn verbonden met het vierdaagse watersport evenement dat 12 t/m 15 juni plaats zal vinden in Giethoorn en omstreken.

“Alle partijen zetten zich in voor de goede zaak. Rijk worden we er niet van, maar wat is het leuk om samen dit evenement te organiseren”, verteld Jan Smit tijdens de samenkomst bij Restaurant de Lindenhof in Giethoorn.

Dwarsgracht

Alle ambassadeurs van de betrokken dorpen en steden delen vervolgens enthousiast hun programma. ‘In Dwarsgracht komen zo’n 15 Tjotters, Boeiers en Friese jachten te liggen, de eigenaren hebben de mogelijkheid op het grasveld naast de Otterskooi een tentje op te zetten. Daarnaast heet ik ze allen welkom met een cocktail. In de avond wil ik in samenwerking met Natuurmonumenten naar de eendenkooi varen. Een kooiker kan de schippers dan meer vertellen over het natuurgebied.’, zegt Hilly Vos, eigenaresse van C.R. de Otterskooi in Dwarsgracht. Zij is sinds kort de nieuwe ambassadeur van Sail Giethoorn in Dwarsgracht omdat meneer Hassing genoodzaakt was, zich terug te trekken vanwege de op stapel staande verbouwing van het dorpshuis al daar.

Steenwijk

Ambassadeur voor Steenwijk, Sjoerd Ijzerman heeft een samenwerking gevonden met Vestingstad Steenwijk. Samen zijn ze plannen aan het uitwerken om naast het ontvangst programma voor de deelnemende schippers, ook inwoners en bezoekers uit te nodigen om “Sail te beleven” in Steenwijk.

“Zo beleven de schippers van de 220 deelnemende schepen, die in alle dorpen en steden aankomen een bijzondere avond, niet alleen komen ze in een dorp waar ze anders niet snel heen zouden gaan. Ook beleven ze iets bijzonders met de ontvangst-programma’s en komen ze wellicht nog eens terug na dit warme welkom”.

Dat is precies de bedoeling van het evenement; mensen kennis laten maken met het prachtige gebied. Niet om enkel door heen te varen of te rijden, maar om te laten zien dat er zoveel te beleven is dat je dat niet in één dag allemaal kunt meemaken.

Meer informatie over het gehele programma van Sail Giethoorn 2014 is te vinden op de website: www.sailgiethoorn.nl