Stille tocht voor om het leven gebrachte Steenwijkse

Steenwijk - In Steenwijk wordt donderdag een stille tocht gelopen voor de vrouw die zaterdagnacht met geweld om het leven werd gebracht.

Dat meldt voetbalclub vv Steenwijk op haar website. De 33-jarige Jeanilet Aniceta werd in de nacht van zaterdag op zondag met geweld om het leven gebracht. Diezelfde nacht werd haar 33-jarige partner aangehouden, hij wordt verdacht van het plegen van het misdrijf.

De man had vlak voor het plegen van het misdrijf een huisverbod opgelegd gekregen. Het gezin aan de Burgemeester Voetelinkstraat in Steenwijk was bekend bij politie en hulpverleningsinstanties in verband met eerdere gevallen van huiselijk geweld.

Route van de stille tocht

De stille tocht start donderdag om 18.00 uur bij wijkgebouw De Gagels aan de President Kennedystraat. De route loopt via de volgende wegen: President Kennedystraat - Troelstrastraat - Thorbeckestraat - Kallenkoterallee - Hendrik de Vroomestraat - Burgemeester Voetelinkstraat richting het huis van Aniceta. Vervolgens kunnen de deelnemers van de tocht richting het wijkgebouw lopen.

Bekijk ook het dossier 'Familiedrama in Steenwijk'.