Ex-verdachte moord Halil Erol wil schadevergoeding

Steenwijk - De Steenwijker Aziz A. is niet langer verdachte in het onderzoek naar de moord op Halil Erol. Zijn advocaat, Aytekin Taner, is nu bezig met een schadevergoedingsprocedure ten behoeve van zijn cliënt.

De bewoner van Steenwijk is destijds met heel veel tamtam door een Arrestatieteam aangehouden in de (moord)zaak met betrekking tot Halil Erol. Taner: ‘Er is zeer zwaar geschut ingezet door politie en het Openbaar Ministerie. Mijn cliënt is tijdens zijn voorarrest wekenlang alle beperkingen opgelegd.

Tijd om schade te verhalen

Nadien is mijn cliënt van de een op de andere dag, nog voor de inhoudelijke behandeling, in vrijheid gesteld.’ Nu A. eindelijk de sepotbeslissing heeft ontvangen, wordt het tijd schade te verhalen, vindt hij. ‘Al zal het gevorderde bedrag de door hem geleden schade nooit teniet doen... het is nooit compensatie voor wat hem is aangedaan.’

Normaal leven leiden

A. werd in de zomer van 2013 opgepakt voor de moord op plaatsgenoot Halil Erol. Justitie moest hem weer in vrijheid stellen toen zijn DNA volgens zijn advocaat niet overeenkwam met die van het slachtoffer. Gedurende zijn aanhouding en hechtenis ging A., die zestien jaar in Steenwijk woont, door een hel.

Op 18 oktober 2013 vertelde A. aan deze krant: ‘Justitie heeft mijn leven kapot gemaakt.’ Wat hij nu het allerliefst wil is een normaal leven leiden, zonder door mensen nagewezen te worden.

Lees het interview van Aziz A. met de Steenwijker Courant nog eens terug.