Sail Giethoorn is van alle kanten goed te bereiken

Giethoorn - Of mensen nou met de fiets, trein, boot of de auto komen, het Sail Giethoorn-terrein is van alle kanten goed te bereiken.

Dankzij de hop-on-hop-off boten kunnen bezoekers overal gemakkelijk in- en uitstappen. De rondvaartboten in Giethoorn doen mee en zijn herkenbaar met ‘hop-on hop-off’. Voor de mensen die met de auto komen, wordt met borden aangegeven waar ze hun auto kwijt kunnen.

De mensen die uit zuidelijke richting komen (Meppel, Sint Jansklooster) kunnen parkeren in het dorp en vervolgens met een hop-on-hop-off boot naar het evenemententerrein. De auto’s die vanuit noordelijke richting (Steenwijk) komen, worden via de westelijke Kanaaldijk naar het evenemententerrein geleid. Op deze manier blijft de Beulakeweg vrij.

Er kan geparkeerd worden op het terrein zelf of op de Oude Kerkweg. Vanaf hier rijden treintjes en bussen. De Zuiderbrug is per auto slechts van de kant van Dwarsgracht toegankelijk, zodat geen kruisend verkeer ontstaat, wat tot een een verkeerschaos zou kunnen leiden.