Programma Sail Giethoorn: Giethoorn Ahoy

Giethoorn - Op vrijdag 13 juni komen de deelnemende schepen tijdens de 'Parade of Sail' naar Giethoorn. 'Elk half uur komt er een vloot aan uit een van de negen plekken rond Giethoorn. Er is dus doorlopend van alles te zien', vertelt Feike Tibben.

‘De provincie verleent alle medewerking, de bruggen blijven open totdat er een vloot door is, zodat de schepen bij elkaar kunnen blijven.’ Uit alle dorpen en steden varen de deelnemende schepen naar Giethoorn. Met het groot aantal historische platbodems dat deelneemt aan de Parade of Sail belooft het een waar spektakel te worden. Tibben: ‘Geniet van de honderden masten, wapperende zeilen en kleurrijke vlaggen. Vaar met je eigen boot de deelnemers tegemoet, vaar  mee, of vind een mooi plekje aan wal.’ 

Bijzonder is de vloot die uit Wanneperveen komt. Deze vloot zal namelijk begeleid worden door de aan de Wijzonol punter toertocht. Ook hier kan iedereen met een punter aan deelnemen. Inschrijving via www.zvtwiede.nl.

Officiële opening Sail Giethoorn

Rond de klok van vijf uur, wanneer alle schepen hun plek in de Sail-haven hebben gevonden, zal Sail Giethoorn 2014 officieel geopend worden op het evenemententerrein. Er komt een speciale burgemeestersboot, met daarop alle burgemeesters uit de provincie Overijssel. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld zal de officiële opening verrichten, door het hijsen van de Sail-vlag.

‘s Avonds kan iedereen op een groot scherm kijken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK voetbal. De avond wordt omlijst door de vrolijke klanken van de 'Mannen van Oranje'.

Zomerse fair

Op het evenementterrein van Sail Giethoorn 2014 zal een zomerse fair worden georganiseerd, een gezellige markt met een ambachtelijke inslag. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals een springkussen en legotent. Natuurmonumenten legt een ‘blote voetenpad’ aan, zodat de kinderen het bijzondere van dit gebied letterlijk aan den lijve kunnen ervaren.