Programma Sail Giethoorn: Toeren, strijden, feesten

Giethoorn - Zaterdag 14 juni zijn er op de meren rond Giethoorn zeilwedstrijden in verschillende klassen en spectaculaire demonstraties van diverse watersporten.

Van 10:00 – 17:00 uur zullen de deelnemende schepen wedstrijden gaan varen op het Beulakerwiede. De deelnemers worden ingedeeld in verschillende klassen, zodat de strijd ook spannend is. Ook zijn er wedstrijden van punters (NK punterzeilen), optimisten en tandem surfers op Bovenwiede en Belterwiede.

Van 12:00 – 17:00 uur zijn er watersport-demonstraties Waterskiën, Kitesurfen, Windsurfen, Stand up Paddling en Zeilwherries op het Belterwijde, het Beulakerwijde en bij het evenemententerrein.

Captainsdinner

In de sterrentent vindt het Captainsdinner plaats. Tijdens dit culinaire hoogtepunt zal ook een veiling plaatsvinden voor het goede doel: de voedselbanken van de gemeenten Steenwijkerland, Meppel en Zwartewaterland

Summer fair

Ook zaterdag is er de hele dag een Summer fair op het evenemententerrein, met kinderactiviteiten. De dag wordt spetterend afgesloten met live-muziek van Sigrid Hof + band en Nedertopdrop, Nederpop uit de jaren tachtig in de Fanfaretent. Een geweldige stem en een imponerende uitstraling vormen het handelsmerk van Sigrid. Zij kan ontzettend veel met haar stem: van het aantikken van een intieme snaar tot temperamentvol uithalen.

Sigrid staat dicht bij haar publiek en heeft de gave mensen te raken op haar bijzondere manier: vanuit het hart. Voor Sail Giethoorn wil Sigrid ook jong regio talent de kans geven om zich te presenteren voor een groot publiek. Op zaterdag treedt daarom ook Maartje Stadhouders van “The voice of Holland’ op.