Programma Sail Giethoorn: Sail op Zondag

Giethoorn - Zondag 15 juni (de laatste dag) gaan vrijwel alle deelnemers admiraalzeilen op de Beulakerwiede en is er de Vlootschouw.

Admiraalzeilen houdt in dat de boten ‘op z’n zondags’ zijn opgetuigd en zich samen op hun best laten zien: sierlijk in mooie patronen, indrukwekkend samen op gaan of elkaar kruisen. Een prachtig schouwspel en zeker in deze aantallen nog maar nauwelijks vertoond.

Voorafgaand aan deze vlootschouw is er tussen 11.00 en 13.00 uur een brunch én klassiek concert met als titel ‘Wicherson Sail Klassiek’. Het optreden wordt verzorgd door twee getalenteerde jonge musici: multi-instrumentaliste Anne Brackman en violist Shin Sihan.

Martin Kruithof (De Lindenhof) serveert tussen de betoverende klanken door een brunch die bestaat uit gerechten uit zijn nieuwe boek 'Een hele goede morgen!' Via de site van SailGiethoorn zijn hiervoor vooraf kaarten te bestellen: www.sailgiethoorn.nl/webshop

In de middag worden op het evenement-terrein de Tebezo drakenboot-races gehouden. Van 18:00 tot 19:00 uur is op het evenemententerrein de prijsuitreiking van de zeilwedstrijden. ‘s Avonds nemen de deelnemende schippers en bemanning afscheid tijdens het besloten Sail-Away-Dinner.