Reddingsbrigade actief op Sail Giethoorn

De Reddingsbrigade is aanwezig tijdens Sail Giethoorn om de waterhulpverlening te verzorgen en toe te zien op de veiligheid van de bezoekers en deelnemers aan Sail Giethoorn op en om het water.

Drie dagen lang zal de Reddingsbrigade actief zijn bij verschillende onderdelen van Sail Giethoorn.  Vrijdag zal de intocht van de Sail vloot naar het evenemententerrein Bodelaeke begeleid worden door reddingsboten van de Reddingsbrigade. Op zaterdag worden de wedstrijden en toertochten begeleid en zondag zal het weekend worden afgesloten met de begeleiding van het admiraalvaren, een vlootschouw waarbij de gehele vloot zijn kunnen zal tonen ten overstaan van het admiraalsschip “De Ludana” en het drakenbootfestival op het evenemententerrein. 

Om dit alles in goede banen te leiden is de Reddingsbrigade goed vertegenwoordigd. De Reddingsbrigades uit Nijeveen, Zwolle en Deventer zullen gezamenlijk de inzet voor deze bewaking verzorgen. De inzet wordt uitgevoerd door ca. 15 lifeguards en 3 boten uit de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland. Waaronder ook de nieuwe Tinn Silver 550 Rescue, die mede door Van Vossen uit Giethoorn is ontwikkeld.