Liveblog: Burgemeesters en BN-ers varen mee tijdens Sail Giethoorn

Giethoorn - De deelnemende schepen aan Sail Giethoorn komen vandaag, vrijdag 13 juni tijdens de ‘Parade of Sail’ naar Giethoorn. Ook de aak van de Telegraaf vaart rond, met aan boord onder andere Joop Braakhekke en Erica Terpstra.

Op de ms Zuiderzee vindt de burgemeestersdag van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld plaats. Aan boord van de aak van Restaurant De Lindenhof met chefkok Martin Kruithof is ook chef Jean-Michel Hengge van restaurant Muller uit Groningen aanwezig.

Elk half uur komt er een vloot aan uit een van de negen plekken rond Giethoorn. Er is dus op de wateren rond Gierthoorn er doorlopend van alles te zien. De provincie verleent alle medewerking, de bruggen blijven open totdat er een vloot door is, zodat de schepen bij elkaar kunnen blijven. Met het groot aantal historische platbodems dat deelneemt aan de Parade of Sail belooft het een waar spektakel te worden.

Rond de klok van vijf uur, wanneer alle schepen hun plek in de Sail-haven hebben gevonden, zal Sail Giethoorn 2014 officieel geopend worden op het evenemententerrein. Er komt een speciale burgemeestersboot, met daarop alle burgemeesters uit de provincie Overijssel. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld zal de officiële opening verrichten, door het hijsen van de Sail-vlag.

‘s Avonds kan iedereen op een groot scherm kijken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal op het WK voetbal. De avond wordt omlijst door de vrolijke klanken van de “Mannen van Oranje”.