Bezoekers genieten van Sail Giethoorn

Giethoorn - De eerste twee dagen van Sail Giethoorn waren mede dankzij het mooie weer een groot succes.

Honderden mensen hebben het evenemententerrein van Sail Giethoorn bij Waterresort Bodelaeke al bezocht en genoten van de diverse activiteiten, culinaire hoogstandjes en de zeilwedstrijden op onder andere het Beulakerwijde en het Belterwijde. 

Schippersmaaltijd voor alle vaders

Zondag 15 juni, Vaderdag, is de laatste dag van Sail Giethoorn. De laatste kans om nog een keer de platbodems, die speciaal geschikt zijn voor deze streek, in actie te zien. Bovendien krijgen alle vaders een Schippersmaaltijd gratis, als ze in gezelschap zijn van een familielid. Op de markt is overigens een groot aanbod van vadercadeautjes te vinden.

Varen en eten

Vanavond en morgen staan er nog diverse activiteiten op het programma die toegankelijk zijn voor publiek. Met een verscheidenheid aan activiteiten, een aantrekkelijke markt en de aanwezigheid van een aantal ‘culinaire prominenten’ is het voor eenieder de moeite waard om nog eens een kijkje te komen nemen. Jonnie Boer, Martin Kruithof en Jarno Eggen zijn regelmatig aanwezig op “hun” evenement. Zij zijn immers de ambassadeurs van Sail Giethoorn 2014. Belangrijkste zijn natuurlijk de ongeveer 200 schepen die in de havens van het evenemententerrein liggen. Historische platbodems als aken, jollen, botters, punters, enz.

René Froger neemt het zondag een cheque in ontvangst nemen namens de Voedselbank, waarvan het bedrag zaterdagavond op de veiling van enkele topstukken tijdens het Captain’s Dinner wordt opgehaald.