Sail Giethoorn steunt Voedselbank met flinke cheque

Giethoorn - René Froger nam vandaag op de slotdag van Sail Giethoorn een cheque in ontvangst namens de Voedselbank.

Op de cheque stond een bedrag van 23.300 euro. Dit geld was zaterdagavond op de veiling van enkele topstukken tijdens het Captain’s Dinner opgehaald.

Veel activiteit op het water

Terwijl de schippers genieten van hun Sail Away diner, druppelen de laatste bezoekers van het zonovergoten evenemententerrein. De zondag en laatste dag van Sail Giethoorn 2014 was een drukke dag. Veel bezoekers, veel activiteiten op het water en een overhandiging van een flinke cheque aan de regionale voedselbanken, tekenden de zondag. De bezoekers waren enthousiast over de schepen, alle andere activiteiten en de markt.

Vrolijke, ontspannen sfeer

Voorzitter Feike Tibben is zeer tevreden over het vierdaagse evenement. Tibben: “De eerste inschatting van het aantal bezoeker ligt tegen de 15.000, met een absolute piek op zondag. Er was een vrolijke, ontspannen sfeer op en rond het terrein. Trotse schippers lieten graag hun schip zien en de zeilers konden hun hart ophalen tijdens de vele wedstrijden.”

Ingespeeld op wensen van bezoekers

Het verkeer is soepel verlopen, in het dorp waren voldoende parkeerplaatsen. De organisatie heeft tevens ingespeeld op de wensen van bezoekers. “We hebben de route van de rondvaartboten bijvoorbeeld verlegd naar het centrum van het terrein”, legt Tibben uit. “Terrassen bleven tot na sluitingstijd vol, zo gezellig was het. Vanuit het dorp kwamen nog laat mensen langs om een biertje te drinken. We zijn trots op het evenement, maar we horen vooral van heel veel Gietersen dat ze trots zijn en daar is het ons ook om te doen. De samenwerking en saamhorigheid staan hoog in ons Sail vaandel. We maken in de komende weken de balans op en gaan dan direct nadenken over de activiteiten van volgend jaar. In 2015 organiseren we een kleinere variant, waarbij nog steeds bijzondere boten, lekker eten en wateractiviteiten centraal staan.'