Polonaise bij hilarische Gooische vrouwen bingo

Steenwijk - Kwart over zeven en de zaal zat al half vol. Lange tafels met alleen maar vrouwen die vanuit Almelo tot Almere gekomen waren met hetzelfde doel: Winnen!

Dinsdagavond zat de grote zaal van het Fletcher Hotel aan de Woldmeentherand in Steenwijk bomvol met louter vrouwen. Het doel: veel lol, spanning en luxe prijzen.

De presentator van deze avond, Wimpie, met aan zijn zijde Pauline (van het RTL programma échte Gooische meisjes) maakte van deze bingo avond een compleet spektakel. 'Door alle entertainment moest je opletten de getallen op je bingo-kaart niet te missen', aldus Ingrid, een van de deelneemsters.

In vijf thema rondes waren er vele prijzen te verdienen. De eerste prijs was de geluksprijs; een ballentas, die - tot ergernis van de andere deelneemsters - wel erg veel geluk bracht. De winnares ervan ging er namelijk met nog drie prijzen vandoor. Chanel geurtjes, Buddha to Buddha oorbellen, Swarovski armbanden, tassen en dat alles terwijl Wimpie de zaal op zijn kop zette met grappige opmerkingen en luide muziek van onder anderen André Hazes, Gerard Joling en de Zangeres zonder Naam.

'Over de top'

Aan de hoofdprijs, een vliegreis naar Milaan, ging een heuse polonaise vooraf om je papiertje 'geluk' in te wapperen. De paniek sloeg onder velen toe toen Wimpie, voor de grap, midden onder de polonaise verder ging met zijn getallen. 'Het was een avond 'over de top', compleet met bitterballen, drankjes en stempelstiften, die je een keer in je leven mee zou moeten maken. Ordinair en hilarisch!', zei Ingrid.

'Maar we hebben met Wimpie afgesproken dat, wanneer ons gevraagd zou worden hoe de bingo was geweest, we zouden antwoorden: Het was een keurige, nette bingo avond met bruin fruit en druivensap ... Voor herhaling vatbaar, dat wel!'