Opnieuw ontslagronde in regionale zorg

Steenwijk - De regionale zorg krijgt opnieuw een dreun te verwerken als gevolg van de forse bezuinigingen. Bij zorgverlener InteraktContour verdwijnen de komende drie jaar 134 fte's.

InteraktContour is actief in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht. De zorgverlener heeft drie vestigingen in Steenwijk: dagbestedingslocatie De Variant aan de Koematen, woonlocatie De Veldkei aan het Akkerplein en een Ambulant team dat gevestigd is aan de Vesting. De Variant biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap en mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Situatie voor Steenwijk nog niet bekend

‘Hoe de situatie in Steenwijk er uit komt te zien, is nog niet bekend’, zegt een medewerker. ‘We hoorden vorige week dat er ontslagen zouden komen en nu is bekend geworden dat het in totaal om 134 fte’s gaat. Daar schrokken we wel van.'

Volgens het plan wordt er bijna 20 procent gekort op het personeel: van de 714 fte's blijven er in 2017 nog 580 over. Vanaf 2015 wordt met name op de extramurale zorg, oftewel zorg aan huis, gekort en juist daarin is InteraktContour gespecialiseerd.

Ontslagen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Eerder kondigde Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de grootste zorgaanbieder en werkgever in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk, al een ontslagronde aan. Daar verdwijnen vanaf volgend jaar 363 arbeidsplaatsen. Het gaat hierbij om de functies huishoudelijke hulp, ook een direct gevolg van de zware bezuinigingen op de extramurale zorg.

Lees alle ontwikkelingen rondom de bezuinigingen in het dossier 'Nieuwe WMO'.